Liever post digitaal ontvangen? Bekijk hier de instructie!

Adrz ook achter de schermen klaar voor de toekomst

De komende jaren gaat de zorg enorm veranderen. Adrz neemt zijn verantwoordelijk om de zorg in Zeeland toegankelijk en betaalbaar te houden. Om alle uitdagingen die het ziekenhuis op zich af ziet komen het hoofd te kunnen bieden, wordt zowel achter als voor de schermen hard gewerkt aan een flexibele en wendbare organisatie. Niet alleen grote programma’s als de nieuwbouw, duurzaamheid en het met IZA-gelden ondersteunde programma Passende Zorg krijgen aandacht.

Er is ook hard gewerkt aan het toekomstbestendig maken van onderliggende systemen voor HR-management, Financiën, Inkoop en Logistiek. Het Zeeuwse ziekenhuis gebruikt hier sinds 1 oktober 2024 AFAS voor.

Met de overstap naar AFAS kiest Adrz voor een toekomstgerichte benadering van bedrijfsvoering. Het systeem biedt niet alleen betere controle over de processen van de afdelingen Financiën, Inkoop, Logistiek en HR, maar draagt ook bij aan een duurzamer beheer door de optimalisatie van processen. Deze innovaties vormen een solide basis voor duurzame groei en verdere verbetering van de interne organisatie.

Gefaseerd implementeren

Adrz heeft de verschillende onderdelen van AFAS gefaseerd geïmplementeerd. Begin 2024 stapte het ziekenhuis over met alle HR-gerelateerde systemen. Voorzitter van de raad van bestuur, John Taks: “Er is veel aandacht voor onze bedrijfsvoering. Het is ontzettend belangrijk dat we flexibel en wendbaar kunnen zijn de komende jaren. AFAS levert hier een actieve bijdrage aan. Dat hebben we gezien met de implementatie van het HR-onderdeel. Collega’s hebben eigen regie, het platform is gemakkelijk in gebruik en sturingsinformatie is met een paar klikken beschikbaar. In 2024 hebben we hard gewerkt om ook onze andere systemen om te zetten naar AFAS. We zijn blij dat we hier nu operationeel mee zijn. Maar… het echte werk begint natuurlijk nu pas. De komende maanden gaan we in gesprek met gebruikers, doen we aanpassingen en waar nodig voegen we functionaliteiten toe.”