Liever post digitaal ontvangen? Bekijk hier de instructie!

Adrz

Deze folder geeft u informatie over de cardiovasculaire nazorgpoli. Het is goed u te realiseren dat de situatie voor u persoonlijk anders kan zijn dan beschreven.

Deze folder geeft u informatie over welke invloed hart- en vaatproblemen kunnen hebben in uw leven en wat de cardiovasculaire nazorgpoli voor u kan betekenen.

Hart- of vaatproblemen

Voor de meeste mensen is het even schrikken als ze te horen krijgen dat ze hart- of vaatproblemen hebben. Het roept veel vragen op. Wat is een hartinfarct? Wat kan eraan gedaan worden? Hoe moet het verder? Hart- en vaatproblemen kunnen van grote invloed zijn op uw welbevinden. Hart- en vaatproblemen kunnen leiden tot:

  • een verminderd zelfbeeld en minder zelfvertrouwen;
  • verlies van onafhankelijkheid;
  • angst, onzekerheid en risicovermijding;
  • pijn;
  • beperking in bewegen.

Hart- en vaatproblemen heeft u niet alleen. Ook partner, ouders of vrienden van iemand met hart- en vaatproblematiek lopen tegen vragen en onzekerheden aan. Leven met (de kans op) hart- en vaatproblemen heeft gevolgen op geestelijk en sociaal gebied, bijvoorbeeld:

  • werk, school en opleiding;
  • mobiliteit;
  • rijgeschiktheid;
  • sport en andere vrijetijdsbesteding;
  • vriendschappen en relaties;
  • zwangerschap;
  • zelfstandig wonen.

Cardiovasculaire nazorgverpleegkundige

Goede zorg is gericht op het behandelen van hart- of vaatproblemen, maar ook op de geestelijke en sociale gevolgen. De verpleegkundige speelt een belangrijke rol in deze psychosociale zorg. Zij denkt mee met u, geeft advies en helpt u om goede vragen aan de arts te stellen. Zij beantwoordt niet alle vragen zelf, maar weet waar een goed antwoord op uw vraag of probleem te vinden is. Tevens biedt de verpleegkundige van de cardiovasculaire nazorgpoli steun bij de emotionele verwerking en bij het omgaan met deze aandoening in uw sociale omgeving.

Na de diagnose

Nadat u van uw arts te horen heeft gekregen dat u hart- of vaatproblemen heeft, gaat de medische behandeling van start. In dezelfde periode heeft u een afspraak met de verpleegkundige van de cardiovasculaire nazorgpoli. Afhankelijk van uw vragen kan zij meerdere gesprekken met u plannen. Tijdens het eerste gesprek met de verpleegkundige wordt er in overleg met u een vervolgafspraak gemaakt. Samen bespreekt u of de behandeling die tot dan toe gegeven is voldoende is. Bij tussentijdse vragen kunt u natuurlijk altijd contact opnemen. De verpleegkundige stelt de arts altijd op de hoogte van haar adviezen. De arts is eindverantwoordelijk voor de behandeling. Voor een goede zorg is de samenwerking tussen u, de verpleegkundige van de cardiovasculaire nazorgpoli en de behandelend arts echt belangrijk.

Let op: neem altijd uw medicijnlijst mee naar de afspraak.

Contact

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen of ontstaan er onverhoopt problemen waarover u zich zorgen maakt, dan kunt u de verpleegkundige van de nazorgpoli bellen via 088 125 45 44. Dit kan tijdens het telefonisch spreekuur van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 9.00 uur.

Buiten dit spreekuur kun je bellen naar Cardiologie Goes via 0113 234 480 op dinsdag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 16.30 uur of naar Cardiologie Vlissingen op maandag of dinsdag van 8.30 uur tot 16.30 uur. De cardiovasculaire nazorg-verpleegkundige van Adrz is Franciska Quist.

Buiten werktijden kunt u bellen naar de Afspraakcentrale van Adrz via 088 125 00 00. Zij verbinden u door met de betreffende afdeling.

Wilt u een afspraak maken, annuleren of verzetten? Neem dan contact op met de Afspraakcentrale via 088 125 00 00 of via het contactformulier.