Liever post digitaal ontvangen? Bekijk hier de instructie!

Deze folder geeft u informatie over een weekholteronderzoek. Het is goed u te realiseren dat de situatie voor u persoonlijk anders kan zijn dan beschreven.

Binnenkort komt u naar de functieafdeling Cardiologie van Adrz voor een weekholteronderzoek (zeven dagen). Door gedurende een langere tijd uw hartritme te registreren, kunnen bepaalde afwijkingen opgespoord worden die op een gewoon ecg niet zichtbaar zijn.

Algemene uitleg onderzoek

Tijdens het onderzoek krijgt u vijf stickers op uw borstkas die via een draad aangesloten zijn op een klein apparaat (Holter). De Holter registreert uw hartritme voortdurend en legt eventuele hartritmestoornissen vast.

Dagboekje bijhouden

U zal tijdens het onderzoek een dagboekje moeten bijhouden. Zijn er eventueel klachten, vermeld die dan evenals het tijdstip waarop de klacht zich uitte.

Alle benodigdheden voor dit onderzoek krijgt u mee naar huis. Verdere informatie over het onderzoek krijgt u tijdens het aansluiten van de hartfunctielaborant.

Bruikleenovereenkomst apparatuur

Bij het aansluiten van de weekholter wordt u gevraagd een bruikleenovereenkomst te tekenen voor het gebruik van de weekholter. Adrz vertrouwt erop dat u op een juiste zorgvuldige wijze met de weekholter om gaat, zoals beschreven in deze folder. Bij schade door onzorgvuldig gebruik en/of het niet (op tijd) terugbrengen van de weekholter kan Adrz schade bij u verhalen. Als er tijdens de duur van de bruikleen schade ontstaat aan de weekholter, meldt dit dan zo spoedig mogelijk. Dit kan ook de uitslag beïnvloeden.

De dag van het onderzoek

Op de dag van het onderzoek meldt u zich bij de receptie van het ziekenhuis, de medewerker zal u verder de route wijzen. Voor locatie Goes geldt dat u zich kan aanmelden via de aanmeldzuilen. Zodra u bent aangekomen op de functieafdeling Cardiologie kunt u plaatsnemen in de wachtkamer. De hartfunctielaborant zal u oproepen voor het onderzoek.

Voorbereiding onderzoek

  • Draag tijdens het onderzoek kleding die aansluitend zit aan het lichaam.
  • Smeer uw huid niet in met bodylotion, een vette huid kan de registratie verstoren.
  • Draag tijdens het onderzoek geen halskettingen.

Weekholter

Loslaten elektrode of draad

Als een sticker loslaat, haalt u deze los van de draad en plakt u op de aangegeven positie een nieuwe sticker. Wanneer een draad loslaat, kunt u deze weer vastklikken op de sticker.

Afkoppelen van de weekholter

De weekholter kan een halfuur voor de afgesproken tijd thuis afgekoppeld worden. Maak de stickers los van de huid en vervolgens van de draad.

Let op: gooi de gebruikte stickers thuis weg.

Vragen werking weekholter

Heeft u vragen over de werking van de weekholter?  Neem dan contact op met de hartfunctieafdeling via 088 125 42 96.

Oplaadinstructie weekholter (Bittium Faros)

Er is bij u een weekholter aangesloten en u dient deze op vrijdag op te laden, dit neemt anderhalf uur in beslag. Tijdens het aansluiten krijgt u alle informatie hierover. Voor het opladen heeft u nodig:

  • oplaadsnoer en stekker
  • weekholter
  • stopcontact

Het oplaadsnoer en stekker worden verstrekt door Adrz.

Hieronder de instructie

De weekholter is bevestigd met vijf stickers, zie onderstaande afbeelding. Voor het opladen heeft u alleen de weekholter nodig.

Trek voorzichtig tussen duim en wijsvinger de weekholter los van de zwarte houder. De zwarte houder en sticker blijven de op de borst zitten. Het kan voorkomen dat de sticker loskomt van de borst, dit is geen probleem. U krijgt reservestickers mee, zodat u een nieuwe sticker indien nodig kan bevestigen op de borst.

Houd de weekholter vast aan de zijkant van het apparaat (zie onderstaande afbeelding).

Pak het bijgeleverde oplaadsnoer en plaats deze met smalle uiteinde in de bovenkant van de weekholter (zie afbeelding 3). Vervolgens stopt u de stekker in het stopcontact.

Laat de weekholter anderhalf uur opladen. U kunt niet ter controle zien of de weekholter voldoende is opgeladen.

Na anderhalf uur haalt u de stekker uit het stopcontact. Maak het oplaadsnoer aan de bovenkant van de weekholter los en bevestig de weekholter weer terug aan de zwarte houder en sticker die nog steeds op de borst zit (zie afbeelding 1 en afbeelding 4). De weekholter registratie hervat zich. Vermeld in het dagboekje van vrijdag wat de starttijd en stoptijd is van het opladen.

Let op het is belangrijk dat u het oplaadsnoer en stekker weer terug inlevert samen met de weekholter.

Contact

Indien u nog vragen heeft kunt u tijdens werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur bellen op telefoonnummer: 088 125 42 96. Dit telefoonnummer is alleen bedoeld voor vragen over het opladen van de weekholter. Bij geen gehoor, probeert u het later nogmaals.