6.30 uur

De wekker gaat al vroeg voor mijn werkdag in Adrz. De ochtend begint met een druk programma: mijn twee jongens aankleden, samen ontbijten, de hond uitlaten. Vanwege corona werkt mijn man thuis en daarom brengt hij de kinderen naar de crèche.

7.15 uur

In de auto, met een thermoskan koffie voor onderweg. Het is vijf kwartier rijden naar Goes, waar ik twee dagen in de week werk als dermatoloog. Op dinsdag en vrijdag werk ik in het Erasmus MC in Rotterdam als dermatoloog met interessegebieden laser- en kinderdermatologie. Onderweg luister ik naar een nieuwsprogramma op de radio.

8.30 uur

In mijn spreekkamer doe ik mijn witte jas aan en start ik de computer op. Vervolgens hebben we een dagstart, waarin alle collega’s van die dag de taken verdelen onder het genot van een kop koffie.

9.00 uur

Het spreekuur begint, met zowel nieuwe als controlepatiënten met dermatologische klachten, zoals huidkanker, psoriasis en eczeem. Vaak is er op onze polikliniek een coassistent aanwezig. Deze ziet de nieuwe patiënten meestal het eerst, waarna we samen lichamelijk onderzoek doen en een behandelplan opstellen. Soms nemen we meteen een huidbiopt af, dat wordt opgestuurd voor onderzoek of behandeld met stikstof. Dit jaar zijn er opvallend meer patiënten met huidproblemen door het vele handen wassen. Vaak zijn dit mensen die al eczeem hebben en dus een verstoorde huidbarrière hebben. Door het handen wassen droogt de huid nog meer uit. Dan is goed invetten heel belangrijk. Soms is dat niet genoeg en is er een hormooncrème nodig. Soms kan een contactallergie, zoals voor parfum, de klachten verergeren. Dat onderzoeken we met plakproeven op onze poli.

12.00 uur

Tussen de middag loop ik consulten in het ziekenhuis. Dan vragen collega’s van andere vakgebieden of wij willen meekijken naar het huidbeeld van hun patiënt. Daarna lunchen we met het hele team. Voorheen in de kantine, maar nu doen we dat in de spreekkamer, op 1,5 meter afstand. Het eten in de kantine is erg goed, dus vaak haal ik daar een broodje en soep. Dat scheelt ’s ochtends weer tijd met boterhammen smeren.

13.30 uur

Verder met het spreekuur. Gemiddeld zie ik dertig tot veertig patiënten per dag. Daarnaast bel ik veel patiënten om uitslagen door te geven, van een biopt of een bloeduitslag. Om de week doe ik een poliklinische OK (POK) in de middag. Dan snijd ik vooral veel huidkanker weg en doe ik soms cosmetische ingrepen, zoals het weghalen van een storende moedervlek in het gezicht. Daarnaast heb ik tijd voor andere taken, zoals het schrijven van protocollen, patiëntenfolders of wetenschappelijke artikelen.

17.30 uur

De werkdag is voorbij. Ik stap weer in de auto voor de rit naar Rotterdam. Onderweg bel ik met familie en vrienden. Dan is de rit een stuk minder lang. Omdat mijn man nu thuis werkt, heeft hij al gekookt. We eten gezellig met z’n viertjes. Daarna speel ik nog even met mijn kinderen en lees een boekje voor.

20.00 uur

De kinderen liggen in bed. Tijd voor een kopje thee en een spannende serie.

22.00 uur

Naar bed. Morgen om 6.30 uur gaat de wekker weer.