Liever post digitaal ontvangen? Bekijk hier de instructie!

Sportblessurebehandeling

Loop je al geruime tijd met een blessure en wil je niets liever dan weer kunnen sporten? Bij de Adrz Sportkliniek word je tijdens het multidisciplinair sportspreekuur geholpen door een orthopedisch chirurg, sportarts en sportfysiotherapeut. Samen onderzoeken zij, ieder vanuit hun eigen discipline, jouw blessure. Hierdoor ben je verzekerd van een goede diagnose en een behandeling door de juiste specialist. Samen stellen zij het verdere behandeltraject op. Dit kan een chirurgische ingreep zijn, therapie, of een combinatie van een ingreep en therapie. Het multidisciplinair sportspreekuur duurt 30 minuten.

Voor wie?

Het multidisciplinaire spreekuur is bedoeld voor mensen die intensief met sport bezig zijn. Dat kan iemand zijn die op hoog niveau sport of iemand die op recreatief niveau veel met sport bezig is. Het gaat erom dat de blessure je hindert in het uitoefenen van je sport. Het multidisciplinaire spreekuur is niet bedoeld voor de acute blessures.

Hiervoor adviseren we een verwijzing naar een van de sport-orthopeden (Udo Gundlach, Nico Elenbaas, Jaap Luttjeboer) of onze sportarts (Arnold Brons). Je krijgt dan binnen een week een afspraak op het sportspreekuur. Je kunt natuurlijk ook altijd zelf eerst een afspraak maken bij een van de sportfysiotherapeuten uit ons netwerk. Deze sportfysiotherapeuten kunnen indien nodig direct bellen met sportarts of sport-orthopeed.

Hieronder een aantal voorbeelden van sporters die naar het multidisciplinair sportspreekuur komen:

Wesley: fanatieke amateurvoetballer, 25 jaar
Wesley heeft zes weken geleden tijdens de wedstrijd een pijnlijke liesblessure opgelopen. Nadien kon hij nog wel even spelen, maar hij blijft nu toch flink pijn houden bij de training. Het lukt ook niet meer om een hele wedstrijd te spelen. Door de huisarts wordt hij doorverwezen naar het multidisciplinair spreekuur.

Suzanne: gedreven korfbalster, 32 jaar
Twee maanden geleden is Suzanne bij de wedstrijd op de voet van een tegenstandster gaan staan en heeft ze haar linkerenkel verzwikt. Ze had gelijk een dikke enkel en kon er niet meer op lopen. Haar klachten verbeterden na drie weken rust, hoog houden en koelen. De fysiotherapeut heeft haar enkel ingetapet, wat de klachten verlicht. Haar enkel blijft moeilijk belastbaar en geeft ook een instabiel gevoel. De zwelling is wel afgenomen, maar nog steeds pijnlijk. Suzanne krijgt een doorverwijzing naar het multidisciplinair sportspreekuur.

Els: ervaren triathlonloopster, 47 jaar
Els is al jaren triathlonloopster. De laatste maand heeft ze na een uur lopen het gevoel niet meer verder te kunnen. Ze heeft geen pijn, maar wel het idee dat ze kortademiger is. Els wil graag weten hoe dit komt en hoe ze weer op haar eigen niveau terug komt. Ze krijgt een doorverwijzing naar het spreekuur van de sportarts.

Wat neem ik mee?

Wil je tijdens het sportmedisch consult sportkleding en sportschoenen, die je voornamelijk gebruikt, aandoen of meenemen?

Kosten

Bekijk het kostenoverzicht van de Adrz Sportkliniek.