Liever post digitaal ontvangen? Bekijk hier de instructie!

Deze folder geeft u informatie over opname op de hartbewaking (CCU). Het is goed u te realiseren dat de situatie voor u persoonlijk anders kan zijn dan beschreven.

Uw familielid of naaste is opgenomen op de hartbewaking. Artsen en verpleegkundigen realiseren zich dat u niet weet wat er allemaal gebeurt op de hartbewaking. Daarom hebben we een aantal algemene zaken over de afdeling voor u op een rijtje gezet.

Opname hartbewaking

Een opname op de hartbewaking is nodig als de hartfunctie extra aandacht en zorg nodig heeft.
Opname is vaak het gevolg van een acute hartziekte. Alle opgenomen patiënten worden via elektrodes aangesloten aan de bewakingsmonitor. Deze monitor kan onder andere het hartritme, de bloeddruk, de ademhaling en het zuurstofgehalte in het bloed aflezen. Verder krijgen patiënten meestal geneesmiddelen via een infuus. Tijdens het verblijf op de hartbewaking kunnen allerlei onderzoeken gedaan worden. Bijvoorbeeld bloedonderzoek, een hartfilmpje (ECG) en een foto van hart en longen.

De verpleegkundigen van de hartbewaking zijn speciaal opgeleid om patiënten in complexe behandelsituaties te verplegen. Als de acute fase voorbij is, kan de opname voortgezet worden op de Cardiologie (afdeling L).

Benodigdheden tijdens opname

We vragen uw familie/naasten om tijdens het bezoek het volgende mee te nemen:

  • een overzicht van de medicijnen die u gebruikt
  • uw kaart van de trombosedienst als u bloedverdunners gebruikt
  • nachtkleding, ondergoed en toiletartikelen
  • ochtendjas en pantoffels met een stevige zool of antislip
  • eventueel hulpmiddelen: (lees)bril, gebitsprothese, hoorapparaat

Persoonlijke bezittingen mee naar huis
Om het zoekraken van persoonlijke bezittingen te voorkomen, adviseren wij u om deze mee naar huis te nemen.

Bezoek op de afdeling

De actuele bezoektijden vindt u op Adrz.nl/bezoektijden. Als familieleden of naasten buiten de bezoektijden langs wilt komen, dan vragen wij om dit altijd eerst te overleggen met de verpleegkundige. Er is maximaal 1 bezoeker per patiënt toegestaan en er mag niet gewisseld worden.

Cameratoezicht

Op de patiëntenkamers zijn camera’s aanwezig. Deze registreren beeld, maar nemen geen beelden op. Camera’s zijn er om de patiëntveiligheid te kunnen waarborgen. Als u dit wenst, kan de camera tijdelijk worden uitgeschakeld omwille van de privacy.

Cardiologen

Op de hartbewaking werken de volgende cardiologen:

  • Aksoy
  • N. Denham
  • Gürlek
  • A.M. van Kesteren
  • Assa
  • Milhous
  • Basar

Dagelijks loopt een cardioloog samen met een verpleegkundige visite op de afdeling.

Vast contactpersoon

In verband met het recht op privacy van de patiënt zijn de verpleegkundigen verplicht om alleen informatie te geven aan een vast contactpersoon. Dit kan een familielid of naaste zijn, bij voorkeur aangewezen door de patiënt zelf. De contactpersoon kan de overige familieleden en naasten informeren.

Voor informatie kan de contactpersoon dagelijks vóór 7.15 uur en na 10.00 uur ’s morgens contact opnemen met de afdeling. Als het nodig is neemt de verpleegkundige contact op met de contactpersoon. Familieleden en naasten kunnen contact opnemen met de contactpersoon.

Contact

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen of ontstaan er onverhoopt problemen waarover u zich zorgen maakt, dan kunt u bellen naar Cardiologie via 0113 234 480. Buiten werktijden kunt u bellen naar de Afspraakcentrale van Adrz via 088 125 00 00. Zij verbinden u door met de betreffende afdeling.

Wilt u een afspraak maken, annuleren of verzetten? Neem dan contact op met de Afspraakcentrale via 088 125 00 00 of via het contactformulier.