Adrz

Deze folder geeft u meer informatie over het kinderdiabetesteam. Het is goed u te realiseren dat de situatie voor u persoonlijk anders kan zijn dan beschreven.

Onze afdeling maakte een eigen invulling van de afkorting Adrz:

Aandacht voor ontwikkelingsfase

Deskundige begeleiding

Raadplegen en informeren betrokken zorgverleners, scholen en instanties

Zorg op Maat

De afdeling Kinderdiabetes behandelt jongeren van 0 t/m 18 jaar met diabetes. Het Kinderdiabetesteam bestaat uit diabetesverpleegkundigen, kinderartsen, psychologen en diëtisten. Hieronder lees je wat hun rol is.

Het kinderdiabetesteam

Kinderartsen

Diabetes mellitus is een ziekte die impact heeft op het hele leven van kind én gezin. Goede medische en psychosociale begeleiding hiervan is essentieel. Het is mooi om bij zo’n ingrijpende ziekte een schakel te zijn om kinderen zich zo goed en fit mogelijk te laten voelen.

Wij zijn verantwoordelijk voor de medische begeleiding van kinderen met diabetes mellitus. Als een kind diabetes krijgt, moet het goed ingesteld worden op insuline. Dit doen we in nauwe samenwerking met de diabetesverpleegkundigen en diëtisten. Bij ontregeling van diabetes moet een kind soms op de Kinderafdeling opgenomen worden. Dan zijn we verantwoordelijk voor herstel van bloedsuikerwaarden en andere waarden in het bloed die afwijkend kunnen zijn. Verder houden we ons bezig met bijkomende medische problemen die kunnen voorkomen bij diabetes.

Kinderartsen gespecialiseerd in kinderdiabetes

Dr J.G. van Keulen, Dr.K Delfos-Schilleman, Dr.S.Sloot

Diabetesverpleegkundigen

Als kinderdiabetesverpleegkundigen hebben wij begrip voor de impact van diabetes mellitus op een           (kinder) leven en gezin. Wij streven ernaar uw kind en gezin optimaal te ondersteunen in behandeling en zelfmanagement met als doel praktisch en veilig met diabetes leren omgaan in de thuissituatie, op school en werk, met sport, vakantie en uitjes.

Kinderdiabetesverpleegkundigen

Marty Buijze-Kruidhof, Angela Plasman-Rijnberg, Sandra Vos, Sindy Hoekstra-Huijssen

Diëtisten

De diëtist is de deskundige op het gebied van voeding. Samen met u en uw kind leren wij u inzicht te krijgen in voedingswaarden en de invloed van voeding op de instelling van de diabetes. Hierbij wordt rekening gehouden met onder andere persoonlijke wensen en leefstijl. Tevens kunt u bij ons terecht met uw voedingsvragen. Denk hierbij aan voeding bij bijzondere gelegenheden en vakanties. Wij zien het als een uitdaging om samen met ouder en kind een goede balans te vinden in het voedingspatroon en daarmee bij te dragen aan een optimale diabetesinstelling.

Diëtisten

Mirjana de Jonge-Baert, Monica Tomic

Psychologen

De kinder- en jeugdpsycholoog maakt deel uit van het expertiseteam Kinderdiabetes. Diabetes is een chronische ziekte die grote impact heeft op het dagelijks leven. De kinder- en jeugdpsycholoog maakt kennis met alle kinderen met diabetes en is aanwezig tijdens het overleg voorafgaand aan de poliafspraken. Zij kan op verzoek begeleiding bieden bij vragen rondom acceptatie, omgaan met leefregels, prikangst.

Kinderpsychologen

Kristie-Nijssen-de Schipper, Sandra van den Berge-Moeleker

 

Voor uitgebreide informatie/foto’s van specialisten wordt u verwezen naar de website van Adrz: Adrz.nl.

Contact

Vragen die geen spoed hebben, kunt u e-mailen naar Kindergeneeskunde.Kinderdiabetes@adrz.nl. Binnen één week kunt u een antwoord van ons verwachten. Indien u niet snel genoeg bericht krijgt, aarzel dan niet om telefonisch contact op te nemen.

Telefonische bereikbaarheid tijdens openingsuren Kinderpoli:

  • 8.30-17.00 uur
  • 088 125 4215
  • Vraag naar Sandra, Angela, Marthy of Sindy van het Kinderdiabetesteam
  • Bij geen gehoor kunt u de receptie van Adrz bellen (088 125 00 00) en vragen naar de kinderdiabetesverpleegkundige van de Kinderpoli.

Telefonische bereikbaarheid buiten openingsuren Kinderpoli:

  • 17.00-8.30 uur, weekend en feestdagen
  • 088 125 4004
  • Vraag naar de Kinderafdeling en kinderarts van dienst
  • Bij geen gehoor kunt u de receptie van Adrz bellen (088 125 00 00) en vragen naar de kinderarts van dienst.