Een afspraak maken
Uw huisarts heeft in overleg met u besloten u te verwijzen naar de Prostaatpoli van Adrz. Deze polikliniek is gespecialiseerd in het onderzoeken van prostaatproblemen. U of uw huisarts maakt een afspraak op de Prostaatpoli en vermeldt duidelijk dat het om een afspraak op de Prostaatpoli gaat.
De afspraak
Op de dag van de afspraak wordt u verwacht op de polikliniek Urologie in Goes of Vlissingen. Houdt u er rekening mee dat een bezoek aan de Prostaatpoli enige uren kan duren.
In het ziekenhuis
- Als u voor de eerste keer naar het ziekenhuis komt, kunt u zich bij de receptie in de centrale hal laten inschrijven. Zorg dat u uw zorgpas en identiteitsbewijs (geldig paspoort, rijbewijs of ID-kaart) bij de hand heeft. Uw persoonlijke gegevens worden gevraagd.
- Uw gegevens komen op stickers te staan. Deze stickers worden gebruikt om uw behandeling administratief te kunnen verwerken. Wij raden u daarom aan om een kwartier voor de afgesproken tijd aanwezig te zijn.
- Bent u al ingeschreven maar zijn er veranderingen in uw gegevens, bijvoorbeeld nieuwe ziektekostenverzekeraar of een verhuizing, geef deze dan altijd door bij de receptie.
- De identificatieplicht is ook dan van toepassing.
- Meldt u zich vervolgens bij de polikliniek Urologie.
Prostaatpoli
Op de Prostaatpoli werken urologen en een gespecialiseerd verpleegkundige samen.
Wat doet de uroloog?
De uroloog van de polikliniek is gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van prostaatafwijkingen. Tijdens het eerste polikliniekbezoek neemt de uroloog gegevens over uw klachten op. Hierna volgt het lichamelijk onderzoek waarbij een rectaal toucher hoort. De uroloog voelt via de anus met de vinger naar de prostaat. Soms is het nodig dat er nog bloed geprikt wordt. U krijgt hiervoor een formulier voor het laboratorium.
Wat doet de gespecialiseerd verpleegkundige?
Deze verpleegkundige is gespecialiseerd in het begeleiden van mannen met prostaat afwijkingen. Zij neemt de gegeven informatie met u door. De gespecialiseerd verpleegkundige is het aanspreekpunt bij vragen. Nadat de uitslag door de uroloog met u besproken is, krijgt u een afspraak met de gespecialiseerd verpleegkundige om behandelplan en vragen door te spreken.
Prostaatpunctie
U krijgt voor dezelfde dag een afspraak mee voor een prostaatpunctie. De informatie en eventuele voorbereiding hierover krijgt u van de assistente. U mag gewoon eten en drinken.
De uitslag
Tijdens het tweede polikliniekbezoek wordt de uitslag van de onderzoeken door de uroloog met u besproken. Dit is een week na de punctie. Er wordt een voorstel voor behandeling en/of verder onderzoek gedaan.
Contact
Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen of ontstaan er na de behandeling onverhoopt problemen waarover u zich zorgen maakt, dan kunt u bellen naar de poli Urologie via de receptie van het ziekenhuis via 088 125 00 00.
Wilt u een afspraak maken, annuleren of verzetten? Neem dan contact op via het contactformulier. Deze wordt vaak dezelfde werkdag nog in behandeling genomen. U kunt op werkdagen tussen 8.00 uur en 13.00 uur ook telefonisch contact opnemen met de Afspraakcentrale via 088 125 00 00, kies in het keuzemenu voor optie 1.