Liever post digitaal ontvangen? Bekijk hier de instructie!

Adrz

Nu uw kind in het ziekenhuis is opgenomen, kunt u gebruik maken van de mogelijkheid tot rooming-in. Dat wil zeggen dat u dag en nacht bij uw kind kunt blijven. Dit geldt ook voor een spoedopname. De afdeling heeft bedden waar u gebruik van kan maken om te overnachten.

Uw kind opgenomen in het ziekenhuis

Een opname in het ziekenhuis is een ingrijpende ervaring, zeker voor een kind. Wanneer u als ouder bij uw kind blijft, is het vaak minder angstig en beter in staat om de ziekenhuiservaring goed te verwerken.

Als uw kind opgenomen wordt, dan is het niet zo dat u alle zorg uit handen hoeft te geven. Tijdens het verblijf van uw kind in het ziekenhuis, bent u als ouder dag en nacht van harte welkom. Voor uw kind en u is het fijn als een deel van de dagelijkse zorg, zoals u thuis gewend bent, tijdens de ziekenhuisperiode gewoon kan doorgaan. U kunt dan denken aan baden of douchen, aankleden, spelen en knuffelen. Vaak is uw aanwezigheid al voldoende om uw kind gerust te stellen.

Samen met de zorgverleners uit het ziekenhuis werkt u zo aan het welzijn van uw kind. U heeft immers beiden een belang voor ogen; de beste zorg voor uw kind, met respect voor elkaars verantwoordelijkheden. Het is belangrijk om goede afspraken te maken over wie wat doet aan de zorg voor uw kind.

Samen met de verpleegkundige, die verantwoordelijk is voor uw kind, maakt u duidelijke afspraken, zoals welke zorg u zelf doet gedurende de opname. Om de zorg zoveel mogelijk af te stemmen op individuele wensen is het noodzakelijk om te weten wanneer u wel en niet aanwezig bent bij uw kind.

Praktische zaken met betrekking tot rooming-in

  • U slaapt op een bed naast uw kind. In verband met werkzaamheden van de verpleging zorgt u dat het bed overdag opgeklapt staat.
  • Beide ouders zijn de hele dag welkom, maar slechts één heeft de mogelijkheid om te blijven slapen.
  • Linnengoed en handdoeken kunt u van het ziekenhuis gebruiken.
  • U kunt gebruikmaken van de douches en de familiekamer
  • Ontbijt krijgt u van het ziekenhuis.
  • Ouders hebben de mogelijkheid mee te eten op de afdeling tijdens de lunch en diner. De lunch kost € 2,50 en diner € 7,50 per persoon en dient met de pinpas betaald te worden bij de voedingsassistente. Andere mogelijkheden om wat eten te kopen is (een carrousel) in het personeelsrestaurant of bij de foodshop in de centrale hal.
  • Er staat een magnetron in de familiekamer waar u gebruik van kunt maken. Heeft u iets nodig uit de afdelingskeuken voor uw kind? Vraag er gerust naar bij de verpleegkundige of voedingsassistente.

Veiligheid

Een zo veilige mogelijke omgeving voor uw kind creëren we samen. Wij willen u daarom het volgende vragen:

  • Ligt u kind in een spijlenbed? Zet dan, wanneer u bij het bed vandaan gaat, altijd het bedhek volledig omhoog in vergrendelde stand.
  • Blijf er altijd bij als uw kind op de commode ligt. Gaat u bij de commode vandaan, leg uw kind dan op een veilige plek.

Isolatieverpleging

Als uw kind geïsoleerd wordt verpleegd vanwege een besmettelijke ziekte, dan mag uw kind niet van de kamer. Als uw kind zich in isolatieverpleging bevindt is het mogelijk dat één ouder naast het kind blijft slapen. U kunt de kamer verlaten nadat u uw handen heeft gereinigd.

Afhankelijk van de besmettelijkheid van de ziekte van uw kind kunt u wel of geen gebruik maken van de familiekamer en speelkamer. Meer informatie over isolatieverpleging vindt u in de folder ‘Isolatie op de kinderafdeling’.

Contact

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, dan kunt u bellen naar de Kinderafdeling via 088 125 43 25. Buiten werktijden kunt u bellen naar de Afspraakcentrale van Adrz via 088 125 00 00. Zij verbinden u door met de betreffende afdeling.

Wilt u een afspraak maken, annuleren of verzetten? Neem dan contact op met de Afspraakcentrale via 088 125 00 00 of via het contactformulier.