Liever post digitaal ontvangen? Bekijk hier de instructie!

Adrz

Deze folder geeft u meer informatie over het voorkomen voedselvergiftiging. Het is goed u te realiseren dat de situatie voor u persoonlijk anders kan zijn dan beschreven.

Om een voedselvergiftiging te voorkomen is het belangrijk dat u eten niet besmet is of wordt met ziekmakende bacteriën.

Met name tijdens de behandeling tegen kanker moet u goed op de voedselveiligheid letten, want u bent dan extra kwetsbaar voor een voedselvergiftiging.

Tips om een voedselvergiftiging te voorkomen

  • Was u handen regelmatig. Doe dit voordat u eten klaarmaakt, na het aanraken van rauw vlees en rauwe groente en voor het eten.
  • Was u handen na ieder toiletbezoek en na het aanraken van (huis)dieren.
  • Gebruik schoon keukengerei.
  • Spoel de snijplank en het mes waarmee rauw vlees is gesneden af met heet water.
  • Vervang vaatdoekjes elke dag.
  • Vervang handdoeken en theedoeken regelmatig.
  • Was vaatdoekjes op minimaal 60°C in de (vaat)wasmachine.
  • Hang natte doeken uit zodat ze kunnen drogen.
  • Gebruik keukenpapier voor hele vieze oppervlakten.
  • Gebruik liever geen afwasspons, daar blijven te veel bacteriën in zitten. Kies in plaats daarvan voor een staalspons of afwasborstel.
  • Was groente en fruit grondig onder stromend water.
  • Houd rauw en klaargemaakt eten apart. Gebruik snijplanken, messen en ander keukengerei die in aanraking zijn geweest met rauw eten niet meer voor ander eten.

Meer informatie over voedselveiligheid

Contact

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen of ontstaan er na de behandeling onverhoopt problemen waarover u zich zorgen maakt, dan kunt u bellen naar Dietetiek via 088 125 00 00 of stuur een e-mail naar dietetiek@adrz.nl. Buiten werktijden kunt u bellen naar de Afspraakcentrale van Adrz via 088 125 00 00. Zij verbinden u door met de betreffende afdeling.

 

Wilt u een afspraak maken, annuleren of verzetten? Neem dan contact op met de Afspraakcentrale via 088 125 00 00 of via het contactformulier.